Zahrádkář – květen 2024

Mnozí považují květen za nejkrásnější měsíc v roce. Je to způsobeno především změnami v přírodě, která je najednou pestrá a plná květů. Když se zahrada oblékne do mladé svěží májové zeleně a mnoho dřevin i květin se okrášlí zářivými barvami jsme tímto rájem na zemi právem okouzleni více než v kterémkoli jiném měsíci ročního období. Zahrada je plná nejen nejrůznějších květů, ale především vůní a života.

Anotace 5/2024

Ukaž mi, jaký máš kompost, a já ti řeknu, jaký jsi zahrádkář.

V májovém vydání najdete poslední díl miniseriálu o trvalkových záhonech, který pojednává o životnosti trvalkových výsadeb a jejich proměnách v čase. Důležité je si připustit že trvalý neznamená v tomto případě věčný.

Pokud patříte mezi milovníky sušených vazeb a preferujete vlastní zdroj materiálu, pak vás bude zajímat článek o trávách, které se k tomuto účelu hodí pěstovat.

Květen je rozhodující pro udržení kvalitního trávníku. Proto péči o nově vysetý trávník či rychlou obnovu pomocí travních koberců není radno podcenit. Poradíme, jak na to.

Ač je jaro nyní v rozpuku, při některých výsevech již myslíme na zimu, konkrétně na tykve pro zimní uskladnění. Jejich doba výsevu je právě teď!

V květnovém Zahrádkáři vás také lákáme na červnový Víkend otevřených zahrad, abyste měli čas si výlet předem naplánovat a přidáváme tip na Květnici v centru Prahy, která rovněž stojí za návštěvu.

 

Májové Zahrádkářce vévodí rebarbora. Je libo salát z chřestu a rebarbory nebo koláč či dezert s mandlovým likérem a drobenkou? Nebo si děláte zálusk na domácí chléb, včetně přípravy chlebového kvásku? Recepty najdete přímo uprostřed časopisu.

 

 

Předplaťte si Váš oblíbený časopis o Zahradě i na rok 2024.

Oproti běžnému stánkovému prodeji je cenově výhodnější, a navíc je doplněno o různé dárky, např. monotematické brožury „Knihovnička zahrádkáře“, vzorky osiv i stolní týdenní kalendář.

 

Více aktuálních a přehledných informací naleznete na našich nových webových stránkách: www.izahradkar.cz